Skip Navigation

Оберіть мову

Наскільки легко

замінювати деталі системи запалювання? 

Двигун вашого автомобіля глохне або стає все важче запустити його вранці? Можливо, вам доведеться замінити одну або декілька деталей системи запалювання. Залежно від типу деталі, а також ваших знань і досвіду ви зможете провести деякі ремонтні роботи самостійно без допомоги фахівців СТО. Операція заміни деяких деталей є легкою, а інших — складною, яку краще доручити експертам. Давайте розглянемо основні деталі системи запалювання автомобіля і способи їх самостійної заміни.

Як замінити замок запалювання? 

Коли ви повертаєте ключ, ваш автомобіль оживає? Якщо нічого не відбувається і радіо мовчить, це може свідчити про те, що замок запалювання є несправним. замок запалювання, безумовно, є важливою деталлю вашого автомобіля, оскільки він вмикає стартер і систему запалювання, а також подає електричну енергію на радіо і систему освітлення. Ви можете замінити замок запалювання самостійно, але це нелегке завдання: вам доведеться зняти кермо і виконувати операції поруч з подушкою безпеки, а це може спричинити небезпечну ситуацію. Якщо ви відчуваєте невпевненість, рекомендуємо звернутися до професійного механіка. 

Як замінити котушки запалювання?

Котушка запалювання є важливим компонентом у вашому автомобілі: вона передає електричну енергію від акумулятора до свічок запалювання — можна використовувати одну котушку для кожної свічки запалювання або одну котушку для двох свічок запалювання. Якщо деякі з котушок є несправними, у двигуні працює тільки частина циліндрів і його потужність зменшується. Ви можете спостерігати загоряння індикатора «Виконайте технічне обслуговування двигуна», а потім автомобіль може заглохнути або взагалі не запуститися. Ви можете досить легко замінити котушку запалювання самостійно, але пам’ятайте, що ви маєте справу з високою напругою, тому перед початком робіт необхідно від’єднати акумуляторну батарею.  

Як замінити свічки запалювання та проводи?

Свічки запалювання знаходяться на голівці кожного циліндра запалювання і виробляють іскру, яка запускає процес згоряння паливно-повітряної суміші. З часом свічки запалювання зношуються (а електроди розплавлюються), що спричиняє пропуски запалювання, зниження швидкості й збільшення витрати палива. Якісні свічки запалювання мають більш тривалий термін служби, оскільки електроди розплавлюються повільніше і виробляють кращу іскру.

Замінювати свічки запалювання не надто складно, але вам знадобиться щонайменше година, а також відповідні інструменти, такі як динамометричний ключ, храповик, ключ для свічки запалювання та вимірювач зазору.

Щоб змінити свічку запалювання, керуйтеся нашими інструкціями зі встановлення 

Як замінити свічки накалювання?

На відміну від бензинових автомобілів, у дизельних автомобілів відсутні свічки запалювання або система запалювання. У дизельних двигунах для підвищення температури використовується вплив тиску до тих пір, поки паливо не загориться самостійно. У холодну погоду це може бути проблематичним, тому для нагрівання повітря в циліндрах використовуються свічки накалювання. Якщо ви запускаєте автомобіль без попереднього накалювання, він може погано запускатися і надзвичайно забруднювати навколишнє середовище. Отже, якщо ваш двигун випромінює незвичайну кількість диму, необхідно перевірити свічки накалювання. Заміна свічок накалювання — це робота, яку ви можете зробити самостійно, але підготуйте підходящий для вашого автомобіля динамометричний ключ. Якісні свічки накалювання — більш надійні, довговічні і екологічно чисті.

Щоб змінити свічку накалювання, керуйтеся нашими інструкціями зі встановлення

 

Якщо ви відчуваєте натхнення і хотіли б негайно втрутитися і замінити деталі системи запалювання:

ознайомтеся з покроковими інструкціями робочої групи Champion у складі компанії Federal-Mogul

 

Інформація, що міститься в цій статті, призначена виключно для ознайомлювальних цілей, тому її не можна використовувати замість професійної консультації від сертифікованого механіка. Якщо у вас є конкретні питання або зауваження, що стосуються будь-якої з тем, розглянутих у цьому документі, рекомендуємо вам проконсультуватися з сертифікованим механіком. За жодних обставин ми не несемо відповідальності за будь-які втрати або пошкодження, пов’язані з вашим власним інтерпретуванням даних статті.

Для заміни свічки запалювання в сучасному двигуні необхідно мати спеціальні інструменти та навички. Експерт-механік Champion Джон демонструє вам це на прикладі автомобіля 2013 Toyota AURIS TOURING SPORTS break 27R-FXE з бензиновим двигуном. 


Порада експерта: механік Champion Джон демонструє вам спосіб заміни свічки накалювання на прикладі дизельного автомобіля 2005 Opel Zafira B 1.9 CDTI Z19 DTL.